Virtuele rondleiding door de Japanse tuin in Hasselt

De Japanse tuin in Hasselt stelt een nieuwigheid voor: bezoekers kunnen zich virtueel laten begeleiden met een app.

Die app begeleidt je terwijl je door de Japanse tuin wandelt en geeft extra info over het domein. Er zit ook een virtuele wandeling in door de Japanse gebouwtjes waar je als bezoeker niet in kan. Johan Eerdekens van Pim 360 graden: "Daar zijn heel delicate elementen in het theehuis en het ceremoniehuis, die huizen mogen de mensen dus niet betreden. Maar wij kunnen hen via een virtuele toer aanwezig laten zijn." 

Duurzaam en toegankelijk 

Er zijn twee redenen waarom we voor deze app gekozen hebben, legt coördinator van de Japanse tuin Sara Davidson uit: "Ten eerste duurzaamheid, namelijk dat mensen de app meer gaan gebruiken, zodat de papieren wandelgids minder zal nodig zijn. En een tweede is toegankelijkheid, dus mensen kunnen vanuit hun eigen zetel de Japanse tuin bewonderen, en zijn hopelijk nog zo enthousiast dat ze toch nog naar hier komen."  Het is dus zowel de bedoeling mensen te triggeren om de tuin te bezoeken, als mensen die niet meer mobiel zijn toch de mogelijkheid te geven de tuin te bekijken. 

Inwoners van Itami kunnen cadeau bewonderen

En Johan Eerdekens denkt aan nog een andere groep: "De mensen van Itami  kunnen zo alsnog zien wat ze geschonken hebben en kunnen zo meegenieten." 

De app is ter beschikking vanaf maandag 24 september, op de website van de Japanse tuin.

 

Meest gelezen