"De vreemde openingsuren van de bib zijn vervelend voor de studenten": Hanne wil meer bloklocaties in Wervik 

Hanne Berghmans (20) woont in Wervik en vraagt op jijkiest.be om meer bloklocaties te voorzien in haar gemeente. Samen blokken werkt namelijk motiverend. Nu kunnen de studenten van Wervik wel terecht in de bib, maar “door de onregelmatige openingsuren is het moeilijk om daar echt te blokken”, aldus Hanne. Tom De Cock van Planeet De Cock op MNM trok naar Wervik om het uit te zoeken. 

In de bibliotheek van Wervik, waar Hanne vaak gaat studeren, is een studieruimte aanwezig. Maar door de onregelmatige openingsuren van de bib kunnen studenten er geen hele dag terecht om samen te blokken. De bib is bijvoorbeeld op dinsdag enkel open van 14 tot 17 uur. Hanne stelt daarom voor om een andere ruimte beschikbaar te maken voor de blokkende studenten, of om de openingsuren van de bib aan te passen. 

Een aantal politici uit Wervik hebben al geantwoord op Hannes voorstel. CD&V geeft onder andere aan dat ze al eerder het voorstel hebben gedaan om een blokkot te organiseren, maar dat het voorstel werd afgevoerd. Zij willen zich nog steeds inzetten om bloklocaties te vinden voor de studenten, in bijvoorbeeld de Sint-Jozefskerk. Ook de N-VA geeft aan dat de kerk een optie zou zijn. De Open VLD stelt dan weer voor dat de jongeren zelf het initiatief nemen om samen te kunnen blokken. 

Hanne is echter niet volledig overtuigd van de reactie van de politici. "Ze geven niet echt een concreet antwoord."  

Herbeluister hieronder het gesprek tussen Tom en Hanne. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen