Wilrijk heeft eerste eekhoornbrug

In Wilrijk kunnen eekhoorns vanaf nu via een eekhoornbrug veilig de rijbaan oversteken. Sinds begin deze week hangt er in de Kerkeveldstraat in Wilrijk een dikgevlochten touw op 5 meter hoogte waardoor de eekhoorns makkelijk tussen twee groene plekken -Het Steytelinckpark en Fort 6- kunnen oversteken.

Groenzone

De Kerkeveldstraat in Wilrijk vormt de grens tussen twee grote groenzones. Aan de ene kant ligt het door natuur overgroeide voormalige militaire domein van Fort 6. Aan de andere kant bevindt zich het begraafpark Steytelinck dat naadloos overvloeit in het gelijknamige park. De rijweg bemoeilijkt echter het oversteken voor de dieren. "Eekhoorns hebben eigenlijk niet veel nodig om zich voort te bewegen. Als de kruinen van de bomen dicht bij elkaar staan geraken ze zo aan de overkant van de straat. Ook een elektriciteitsdraad is al genoeg om over te lopen." weet districtsschepen van dierenwelzijn Linda Verlinden. "Toch merkten we dat er veel verkeersslachtoffers vallen wanneer ze de drukke straat willen oversteken. Wist je dat na egels, de eekhoorns de grootste slachtoffers zijn?" 

Dik touw

Daarom hangt er nu een dik touw over de weg, de eerste eekhoornbrug in Wilrijk. "Door dit touw kunnen de eekhoorns veilig oversteken en hopelijk krijgen we dan een echte eekhoorn-populatie in het Steytelinckpark, want die is er nu niet", aldus nog districtsschepen Verlinden.

Meest gelezen