hendrik.de.schrijver@telenet.be

Aannemer bibliotheek Dendermonde voor de rechter

De bibliotheek van Dendermonde is acht jaar na de opbouw nog steeds niet helemaal af. Het gebouw heeft een heleboel mankementen en de aannemer lost deze problemen maar niet op. De stad heeft nu beslist dat het genoeg is geweest en stapt naar de rechter.

Acht jaar geleden werd er in Dendermonde een gloednieuwe bibliotheek gebouwd. Een bibliotheek die zo mooi was dat ze zelfs de Prijs Bouwmeester won en daarnaast ook nominaties voor andere architecturale prijzen binnenhaalde. Maar toch is het geen perfecte bib.

Er is een vochtprobleem, er sijpelt water binnen en er zijn ook problemen met de verlichting. Acht jaar lang probeerden ze in overleg met de aannemer tot een oplossing te komen. Maar ze kunnen niet blijven wachten. De stad Dendermonde stapt nu dus naar de rechtbank. Op die manier laten ze het over aan een deskundige. Die zal kijken wat juist het probleem is en waar er een fout is gemaakt.

Lien Verwaeren, schepen van cultuur, zegt dat de bib ondanks de gebreken wel altijd open is geweest. “De werking loopt gewoon door. Maar uiteraard verwachten wij van een nieuw gebouw dat dat optimaal functioneert. Als je een huis bouwt wil je ook dat dat water- en winddicht is. En dat alles wat je gevraagd hebt ook in orde is.”

 

 

 

Meest gelezen