Antwerps OCMW-raadslid niet vervolgd voor mogelijk lekken van informatie over ontploffing Paardenmarkt

Volgens OCMW-voorzitter Duchateau had het SP.A-raadslid informatie doorgespeeld aan de pers. Maar volgens de raadkamer zijn er onvoldoende bewijzen.

In januari ontplofte een woning van het OCMW aan de Antwerpse Paardenmarkt. Daarbij vielen twee doden. Al snel na de ontploffing volgde een politieke discussie. Volgens oppositiepartij SP.A wist het OCMW dat er gevaar was voor de bewoners. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) erkende dat een inspectie verschillende problemen had vastgesteld, maar zei dat er in het rapport nooit sprake was geweest van een gasgeur of andere bedreiging.

Later diende OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) een klacht in tegen raadslid Johan Peeters (SP.A) voor schending van het beroepsgeheim. Peeters had via de OCMW-raad toegang tot de rapporten en zou die volgens Duchateau via de pers naar buiten hebben gebracht. Peeters werd ondervraagd door de politie. Maar uiteindelijk heeft de raadkamer nu geoordeeld dat er te weinig bewijsmateriaal is. Peeters wordt daarom buiten vervolging gesteld. 

Meest gelezen