Videospeler inladen...

Australische "aardbeiensaboteur" lijkt te zijn gevat

In de Australische deelstaat New South Wales is een jongen gearresteerd die heeft bekend dat hij naalden in aardbeien heeft gestopt. Dat meldt de zender 7News. De zaak veroorzaakte paniek in Australië, en deed de verkoop van aardbeien kelderen. 

In Australië was de voorbije dagen paniek ontstaan toen bleek dat in een twintigtal aardbeien naalden waren ontdekt. De zaak deed de verkoop van aardbeien instorten. De politie loofde een beloning van meer dan 70.000 euro uit voor wie informatie kan bieden die leidt tot de arrestatie van de daders.

De "aardbeiensaboteur" lijkt nu te zijn gevat. "We hebben onlangs een jonge persoon gevonden die heeft toegegeven dat hij een grap wilde uithalen door naalden in aardbeien te stoppen", zegt politiecommissaris Stuart Smith aan 7News. De verdachte zal voor de jeugdrechter worden gebracht.

De maximumstraf voor het vervuilen of besmetten van voedsel ligt in New South Wales momenteel op tien jaar, maar de Australische premier Scott Morrison zei de voorbije dagen dat hij die wil optrekken tot 15 jaar. "Hier lachen we niet mee", zei hij in een tv-toespraak.

Videospeler inladen...

Meest gelezen