Extra asbest gevonden bij afbraak ziekenhuis in Eeklo

Tijdens de sloop van het oude ziekenhuis AZ Alma in Eeklo werd meer asbest aangetroffen dan verwacht. Er zou geen gevaar zijn voor de volksgezondheid, maar de afbraakwerken liggen voorlopig wel stil.

Het AZ Alma aan de Moeie in Eeklo is eigendom van de stad, en daar komt een nieuwe duurzame woonwijk: de 'Hartwijk'. Om die te kunnen bouwen, moet een groot deel van de oude ziekenhuisgebouwen eerst afgebroken worden. Die afbraakwerken zijn in mei gestart, maar liggen momenteel stil.

Schepen Dirk Van de Velde verduidelijkt: "Toen de afbraak van het oude ziekenhuis voorbereid werd, wisten we dat er asbest zat in bepaalde delen van het gebouw. Nu blijkt dat er meer asbest in het gebouw zit dan eerst gedacht." De afbraakwerken gewoon laten doorgaan, was geen optie volgens Van de Velde. "Veiligheid gaat absoluut voor. De wetgeving op het vlak van asbest is zeer strikt, en wij volgen die wetgeving op de letter. De vertraging moeten we er bij nemen."

De extra asbest betekent een meerkost en dus moest een offerte opgemaakt en goedgekeurd worden. Nu dat is gebeurd en Eeklo de 33.000 euro meerkost heeft goedgekeurd, zullen de sloopwerken binnenkort hervatten.

Meest gelezen