Videospeler inladen...

FilmWard tipt 3 nieuwe films gebaseerd op waargebeurde feiten

Deze week komen er drie interessante nieuwe films gebaseerd op waargebeurde feiten in de Belgische bioscopen. Er zit Vlaams werk bij en ook de langverwachte film van de Amerikaanse topcineast Spike Lee.

De nieuwe film van Spike Lee "BlacKkKlansman", is het verhaal van Ron Stallworth, een zwarte politieman in het Colorado van de jaren 70 die er in slaagde om te infiltreren in de Ku Klux Klan. De topcineast pakt het af en toe wat kolderiek aan maar er zit veel gevoel voor stijl en heel veel woede in deze film. Hij richt zijn pijlen ook op het huidige bewind van de Amerikaanse president Trump. "BlacKkKlansman" is de beste film van Spike Lee in jaren, hij won de Grand Prix op het filmfestival van Cannes en zal ongetwijfeld meedoen in de race naar de Oscars, al was het voor de charismatische hoofdrol van John David Washington, de zoon van topacteur Denzel Washington.

Er is ook "Engel", de nieuwe film van de Vlaamse regisseur Koen Mortier gebaseerd op een boek van Dimitri Verhulst. Het verhaal gaat over een voormalige topwielrenner die heel eenzaam en verslaafd aan zijn einde komt in een hotelkamer in Senegal nadat hij een paar mooie momenten heeft gehad met een hoertje. Dat doet denken aan het echte verhaal van Frank Vandenbroucke maar toch wijzen de makers erop dat ze niet het filmtestament van Vandenbroucke willen maken. Het is een aangrijpende film met prachtig camerawerk van Nicolas Karakatsanis.

Met "Papillon" krijgen we een remake van de gelijknamige film uit 1973 met Steve McQueen en Dustin Hoffman in de hoofdrollen. Beide versies zijn gebaseerd op de autobiografie van Henri Charrière, bijgenaamd Papillon. Dat was een dief in de straten van Parijs in de jaren 30. Hij wordt gevangen genomen en verbannen naar een gevangeniskolonie in Frans Guyana waar een onmenselijk bewind is.

Videospeler inladen...

Meest gelezen