Videospeler inladen...

Journalist neergestort in omstreden Duits bos

In het Bos van Hambach in het westen van Duitsland, dat al weken het toneel van protest is tegen plannen om er bruinkool te winnen, is  een journalist vanop grote hoogte gevallen. Dit heeft de politie bekendgemaakt. De ontruiming van het bos wordt nu stilgelegd. 

Volgens de eerste gegevens stapte de man over een hangbrug tussen twee boomhutten en is hij erdoor gezakt. Hij is van zo'n 15 meten hoog naar beneden gevallen, dat zei een politiewoordvoerder. Het ongeval deed zich niet tijdens een politie-operatie voor.

Sinds vorige week donderdag ontruimt de politie met man en macht het bos in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, waar er weerstand is van klimaat- en natuurbeschermers. Die voeren vanuit zowat vijftig boomhutten protest tegen plannen van energieconcern RWE om honderd hectare van het bos te ruimen om er bruinkool te winnen. Wat gekend staat als een van de meest vervuilende fossiele brandstoffen. De politie heeft ondertussen aangekondigd dat de ontruiming van het bos wordt uitgesteld. 

Meest gelezen