Kinderen in Geel roepen tegen vrachtwagens op ring

Op het Sint-Dimpnaplein in Geel is deze ochtend actie gevoerd voor veiliger verkeer. Dagelijks rijden daar honderden auto’s en vrachtwagens over de Retieseweg. Het actiecomité vindt dat niet veilig voor de schoolgaande jeugd.

Ook Fien, die schoolgaat in het Sint-Dimpnacollege vindt het er onveilig: “Als wij over de weg fietsen is het druk met veel auto’s die snel rijden en vrachtwagens en bussen die gevaarlijk afdraaien. Wij zijn op straat gaan staan met affiches. Als er een camion voorbijreed, riepen we hard en staken we onze affiche in de lucht.”

"Vrachtwagens moeten omrijden"

Actiecomité Ringland Geel wil dat vrachtwagens omrijden. Maar daarvoor moet de ring rond Geel worden doorgetrokken. Stad Geel is daarmee akkoord, maar de Retieseweg is een gewestweg.

Oplossing

De stad zal blijven aandringen bij Vlaanderen voor een oplossing en voor de aanleg van een verbindingsweg tussen de ring en de Retieseweg. Op die manier kan doorgaand verkeer langs daar gestuurd worden.

Meest gelezen