Leuven stelt werkzaamheden aan fietspaden uit, uit vrees voor verkeerschaos

In Leuven wil het stadsbestuur voorlopig geen vergunning geven voor werkzaamheden aan fietspaden. Vorige maand leek de stad door werkzaamheden geblokkeerd en dat wil men nu vermijden door de werkzaamheden gefaseerd te laten uitvoeren.

Een nieuw fietspad langs de Lüdenscheidsingel, een breder fietspad aan de Tiensevest en veiligere kruispunten aan de Vaartkom, het Agentschap Wegen en Verkeer staat klaar om met die werkzaamheden te beginnen. Toch komt er nu geen vergunning van de stad Leuven. “Onbegrijpelijk,” klinkt het bij het Agentschap.

Leuven wil een spreiding van de verschillende werven, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (SP.A): “De werkzaamheden zijn een goeie zaak, maar daarvoor moeten telkens baanvakken geschrapt worden. Die drie werven samen kunnen daardoor alleen maar tot chaos leiden.”

Leuven wil de werkzaamheden nu uitstellen tot half oktober en wil de veiligere kruispunten aan de Vaartkom pas aanleggen nadat de fietspaden afgewerkt zijn.

Meest gelezen