"Mocht ik zoveel geld verliezen, ik zou het ook terug willen"

10.000 dollar (8.560 euro). Dat was het bedrag dat Rhami Zeini midden vorige week op straat aantrof in een portemonnee. De 16-jarige jongen uit Santa Barbara, in de Amerikaanse staat Californië, besloot het geld niet te houden en het af te geven bij de plaatselijke politie. Daar was men zo aangenaam verrast door deze "positieve handeling", dat het verhaal via Facebook wereldkundig gemaakt werd. Want, aldus de Santa Barbara County Sheriff’s Office, "in een wereld waarin je gebombardeerd wordt met slecht nieuws, mogen we opgetogen zijn nu een positief verhaal te kunnen brengen".

Op de lokale nieuwszender KCOY-TV legde Zeini uit waarom hij het geld naar de politie gebracht had, nadat hij, toen hij na schooltijd naar huis reed, het op de grond had aangetroffen en mee naar huis had genomen: "Mijn gedacht was dat dit de juiste manier van handelen was als je de portemonnee van iemand anders vindt."

"Mochten de rollen immers omgekeerd zijn en ik zou zo’n groot geldbedrag verliezen, dan weet ik dat ook ik dat graag terug zou krijgen."

Volgens de plaatselijke sheriff was de vrouw vertrokken met de portemonnee op het dak van haar auto. Toen ze wegreed, viel die er natuurlijk af. De vrouw was in ieder geval erg tevreden het bedrag terug te hebben. Als beloning schonk ze Zeini 100 dollar.

Ook op Twitter werd de jongeman nog door de plaatselijke politie geprezen voor zijn daad:

Meest gelezen