Videospeler inladen...

Mogelijke oorzaak voor 'stinkend' Tienen

Er is een verklaring gevonden voor de geuroverlast waarmee de stad Tienen al jarenlang sukkelt, vooral in het noordoosten van de stad. Bewoners spreken over een geur van rotte eieren en verbrande kool. Het is niet de eerste keer dat de deelgemeente Oplinter last heeft van de geur.

Na metingen is er dan eindelijk een verklaring voor de stank waar heel wat Tienenaars al jaren last van hebben. De oorzaak zou de bezinkingsvijvers van de suikerfabriek zijn, volgens schepen van Leefmilieu Tom Roovers. "De nachten worden nu wat kouder en dat zorgt ervoor dat de bovenste laag van die vijvers afkoelt. Zo komen de onderste lagen, die wat warmer zijn naar boven, en nemen die gassen mee", zegt de schepen. "Ik durf niet te zeggen dat dit de enige oorzaak is. Maar we kunnen zeggen dat de hinder die er nú is komt door die bezinkingsvijvers."

'Tienen Stinkt'

Enkele bewoners hebben een Facebook-pagina opgericht onder de naam 'Tienen Stinkt', waar ze al langer klagen over de grote stank. De penetrante geur is wel niet constant aanwezig en hangt vaak heel lokaal in de straten van Oplinter.

De milieuinspectie heeft de suikerfabriek nu maatregelen opgelegd.

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen