Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Palestijnse tiener gedood bij gevechten met Israëlische soldaten op Gazastrook

Bij gevechten tussen Palestijnse manifestanten en Israëlische soldaten, is woensdagavond op de Gazastrook een 15-jarige jongen doodgeschoten, dat zegt de Palestijnse minister van Gezondheid aan persagentschap Reuters.

De gevechten vonden plaats bij Rafah, in het zuiden van de Gazastrook vlakbij de Israëlische grens, aldus het ministerie van Volksgezondheid op de Gazastrook. Het Israëlische leger bevestigt het overlijden niet, en wijst in een reactie op het gewelddadige karakter van de manifestatie.

Eerder op de dag raakten ook al dertien Palestijnen gewond bij gevechten tussen demonstranten en Israëlische soldaten op de Gazastrook.

Er zijn bijna dagelijks gevechten aan de grens tussen Israël en de Gazastrook. De Palestijnen houden sinds maart manifestaties, onder meer om het einde van de Israëlische blokkade van de Gazastrook te eisen. Volgens Israël zijn de marsen gemaskeerde pogingen van de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert, om aanslagen te plegen in de grensstreek.

Bij gevechten kwamen sinds eind maart al minstens 184 Palestijnen om, terwijl aan Israëlische kant één dode viel.

Meest gelezen