Videospeler inladen...

Vijftien huiszoekingen in onderzoek naar Schild & Vrienden

Er zijn vandaag zo'n vijftien huiszoekingen uitgevoerd in het onderzoek naar de rechts-radicale beweging Schild & Vrienden. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen aan VRT NWS. Onder meer computermateriaal en gsm's zijn in beslag genomen. 

Vrijwel meteen na de "Pano"-reportage van Schild & Vrienden startte het parket van Oost-Vlaanderen een gerechtelijk onderzoek naar de beweging. Zo wordt er onderzocht of en door wie er strafbare feiten zijn gepleegd. 

Een kleine twee weken geleden voerde het gerecht al een huiszoeking bij Dries Van Langenhove, de leider van de groep. Vandaag volgden nog zo'n vijftiental huizoekingen, bevestigt het parket. Onder meer op studentenkoten zouden er huiszoekingen hebben plaatsgevonden. 

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen