Rondhuppelende wallaby gevangen in Affligem

Nadat in Affligem nog een loslopende zwijntje na drie maanden gevat kon worden, is nu ook een Bennet wallaby gevangen, ook in Affligem. Het beestje was eerder al in Ternat gespot.

Vorig week werd de kleine kangoeroe al gespot in een tuin in Ternat, maar toen kon de wallaby niet gevat worden. Nu had het vogelopvangcentrum (VOC) van Malderen meer geluk. De wallaby werd enkele dagen later gevangen in Affligem op amper 1200 meter van waar hij eerst werd gezien. Er wordt dan ook vermoed dat het om hetzelfde beestje gaat. 

Snijwonde

In het opvangcentrum bleek dat de wallaby een snijwonde had aan één van zijn achterpoten. De dierenarts werd erbij geroepen en de wonde kon na verdoving gehecht worden. Momenteel is het dier nog aan het revalideren in het opvangcentrum van Malderen, maar rondhuppelen doet hij al heel goed. 

Nieuwe thuis? 

De eigenaar van de wallaby heeft nu 45 dagen de tijd om het dier op te halen. Na deze periode gaat het opvangcentrum op zoek naar een nieuwe thuis. Naast de opvang van enkele duizenden inheemse wilde vogels en zoogdieren, is het al de tweede Bennet wallaby die dit jaar opgevangen wordt in het VOC van Malderen. 


 

Meest gelezen