Van Vlam wil inwoners van Lubbeek alles leren over brandveiligheid

In Lubbeek is vanmorgen 'Van Vlam' voorgesteld, een voorlichtingsvoertuig van de Vlaams-Brabantse Brandweerzone Oost dat gebruikt zal worden om inwoners van de regio te sensibiliseren over brandveiligheid.

Met Van Vlam wil de brandweerzone via een interactieve kwis en aan de hand van filmpjes een antwoord bieden op allerlei vragen over rookmelders, brandwonden, elektriciteitsvoorzieningen en vluchtplannen voor woningen.

"Nog een heel weg af te leggen"

De antwoorden die omstaanders geven op de vragen worden vervolgens geanaliseerd om nog beter te weten te komen wat mensen wel en niet weten. Dat is nodig, zegt brandpreventieadviseur Tim Renders van de Zone Oost: “Vorig jaar waren er in ons land 53 dodelijke slachtoffers door een woningbrand. Dit jaar staat de teller op 36 slachtoffers, waarvan drie in onze regio. Er is dus nog een hele weg af te leggen, en dit is een volgende stap.”

Het nieuwe Van Vlam-voertuig staat vanaf nu ter beschikking van de acht brandweerposten uit de zone om mee langs scholen en evenementen te trekken.

Meest gelezen