Voorzitster Vlaams Belang Dendermonde neemt ontslag na "vind ik leuk" voor Hitlerposts

Ilse Annemans, voorzitster van Vlaams Belang Dendermonde en derde op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, neemt ontslag als voorzitster nadat Apache schreef "dat ze haar voorkeur voor Hitler, islamofobie en racisme niet onder stoelen of banken had gestoken op het internet". Volgens Apache "likete" Annemans "meer dan tien verschillende racistische en nazistische posts" op de sociale netwerksite VKontakte. Annemans blijft wel op de derde plaats op de lijst staan, want dat kan vermoedelijk niet meer worden gewijzigd. 

Kamerlid Barbara Pas, die ook lijsttrekker is voor Vlaams Belang in Dendermonde, vertelt dat Annemans in een kort gesprek met haar aankondigde dat ze haar voorzitterschap neer zal leggen om de partij geen schade te berokkenen. Annemans verklaarde ook dat de "likes" waarover het gaat, dateren van voor haar engagement bij het Vlaams Belang. Ze betreurt die "likes" naar eigen zeggen nu ook.

Maar de voorbeelden die Apache woensdag aanhaalde, dateren onder meer van maart dit jaar, toen ze bijvoorbeeld een post leuk vond van een zekere "Dolf Dany" uit Brugge met een foto van een in de verte turende Adolf Hitler met de tekst "The greatest Leader of All Time" op de Russische sociale mediasite VKontakte of VK.com.

Pas benadrukt dat er bij het Vlaams Belang geen plaats is voor "Hitleradepten en racisten". "De partij zal de interne procedure opstarten en er volgt nog een deftig gesprek met Ilse Annemans", zegt Barbara Pas.

Ilse Annemans staat op de derde plaats op de lijst van het Vlaams Belang. Barbara Pas vermoedde woensdag dat daar niets meer aan veranderd kan worden, aangezien de lijsten zaterdag werden ingediend.

Meest gelezen