Wie was de mysterieuze man in het publiek van de Emmy's?

Een beetje mysterie kan nooit veel kwaad, zeker niet tijdens een van de grootste showevenementen van het jaar. En dus dook gisteren tijdens de uitreiking van de Emmy Awards tussen het publiek een vreemd ogend figuur op, die volgens sommigen enigszins deed denken aan Michael Jackson in zijn meest excentrieke periode of aan de levende Ken-pop Rodrigo Alves. "Maar wie is deze man?", bleef men zich op sociale media afvragen. Hoe duidelijk het antwoord ook was, zo duidelijk bleek het uiteindelijk dan toch weer niet te zijn. Maar de extra publiciteit voor de tv-serie "Atlanta" was alvast meegenomen.

Het was tijdens een blik op het applaudisserende publiek dat hij plots opviel:

Was het misschien Sacha Baron Cohen in een nieuwe rol? Of een reptilian, het humanoïde wezen met een menselijk lichaam maar met de ziel van een reptiel, zoals beschreven in de boeken van David Icke? Of was hij gewoon een 'scary face', zoals er zo vaak opduiken in horrorfilms?

Uiteindelijk bleek de raadselachtige man niemand minder dan Teddy Perkins te zijn, een karakter dat acteur Donald Glover (eenmalig) speelde in de tv-serie "Atlanta". Glover was ook te zien in de bioscoopfilms "Magic Mike XXL" en "Solo: a star wars story", maar kende zijn grootste succes in "Atlanta" als een manager die probeert de carrière van zijn neef van de grond te krijgen. Voor die rol ontving hij vorig jaar een Emmy. Hij probeerde begin mei ook als Childish Gambino de VS een geweten te schoppen in de video "This is America".

Toen Bill "Barry" Hader gisteren de prijs voor beste acteur in een komische tv-serie ging afhalen, werd hij alvast op een knuffel van Perkins onthaald:

Maar wie Perkins was, was niet geheel duidelijk voor Hader, zo bleek op de persconferentie achteraf. En ook niet voor de aanwezigen. Was het Donald Glover zelf, die op deze manier hoopte zijn prijs voor “Atlanta” in ontvangst te nemen, de prijs die dus aan zijn neus voorbijging? Of was het toch iemand anders? Want op Twitter verschenen zowel foto’s van Perkins als van Glover, beiden in dezelfde zaal (maar daarom niet op hetzelfde moment):

Na de uitreiking bleken zowel Teddy Perkins als Donald Glover dan weer op de Emmy-after party aanwezig te zijn:

In ieder geval kreeg de serie "Atlanta" de nodige extra publiciteit, waarvan onlangs een 3e seizoen werd aangekondigd. Dat zou in 2019 uitgezonden worden. Fans waren alvast ontgoocheld dat er voor Teddy Perkins geen ‘acceptance speech’ inzat tijdens de Emmy’s:

Meest gelezen