Burgemeester Laarne: "Snelwegparking moet beter bewaakt worden"

De burgemeester van Laarne, Igance De Baerdemaker, vraagt hulp aan de federale politie en het leger om de snelwegparkings beter te bewaken. Hij vindt het niet kunnen dat de parking op de E40 in Wetteren voor drie maanden dicht is. “De kans bestaat dan dat de problematiek zich verplaatst naar andere gemeenten en dat kan niet de bedoeling zijn.”

Vorige week werd er op de snelwegparking in Wetteren een transmigrant neergestoken. Op diezelfde snelwegparking werden eerder ook al mensensmokkelbendes opgerold. Daarom werd er besloten om te parking te sluiten. De burgemeester van Laarne vindt dit geen goed idee: “De parking moet beter bewaakt worden zodat vrachtwagenchauffeurs toch nog kunnen overnacht en rusten. Anders hebben zij geen enkele mogelijkheid om hun werk nog degelijk te doen. Ik denk dat we ons allemaal solidair moeten tonen naar dit fenomeen toe. Wanneer blijkt dat de mensensmokkelaars geen enkel gewin meer hebben, zal dit waarschijnlijk ook ophouden.”

Zijn pleidooi heeft tot dusver nog geen verandering gebracht in de beslissing om de parking te sluiten. 

 

Meest gelezen