Bijna heel Essen mee op de planken in musical (N)iemandsland

Gisteravond was het de avant-première van het megaspektakel (N)iemandsland in het college in Essen.

Het einde van de Eerste Wereldoorlog wordt dit jaar wereldwijd herdacht. In Essen doen ze dat met de musical (N)iemandsland, waarbij "Den Doodendraad" een belangrijke rol speelt. Dat is de elektrische draad van 2000 volt, die moest voorkomen dat de inwoners zouden vluchten naar het neutrale Nederland. En zo werd Essen een niemandsland, waar niemand nog in of uit kon.

300 outfits en meer

180 mensen uit Essen van 8 tot 80 jaar staan nu op de planken en dan zijn er nog een dikke 150 vrijwilligers die het decor maakten of bijvoorbeeld de 300 outfits moesten naaien. Een hele uitdaging.  Maar het hoofddoel was om de inwoners van Essen dichter bij mekaar te brengen en dat is gelukt, zegt regisseur Hannes Vandersteene.

Enkel nog tickets met oorlogsmaaltijd

De 7 voorstellingen zijn trouwens ondertussen uitverkocht. Je kan enkel nog een ticket voor een voorstelling met oorlogsmaaltijd boeken. En dat is soep, stoemp met worst en rijstpap.
 

Meest gelezen