Brand op schietterrein Leopoldsburg: geurhinder tot in Nederland

De brandweer Brabant-Zuidoost in Nederland heeft al heel wat meldingen binnengekregen van mensen die een brandlucht ruiken. Oorzaak is een heidebrand op het militaire schietterrein in Leopoldsburg, er zijn al enkele hectaren afgebrand. Zelfs over de grens, in Nederland, is er geurhinder.

Pieter Blommé van de brandweer in Leopoldsburg wist niet dat de hinder tot in Nederland reikte. "We hebben meldingen binnengekregen vanuit Overpelt, Hechtel-Eksel, Lommel en Peer. Maar blijkbaar hebben ze er ook tot over de grens met Nederland last van." De zuidenwind heeft daar natuurlijk veel mee te maken. Het gaat om rook die niet gevaarlijker is dan anders bij een brand.

Het is al de vierde dag op rij dat het brandt op het schietterrein. De brandweer mag het terrein niet betreden omdat er ook munitie ligt, maar defensie houdt alles zelf nauwgezet in de gaten. Normaal gezien zal de brand uiteindelijk ook zelf weer doven.

Meest gelezen