Burgemeester Somers laat auto wegpiraat in beslag nemen

De Mechelse burgemeester Bart Somers (Open VLD) heeft een auto in beslag laten nemen van een 20-jarige bestuurder. De jongeman vertoonde al maanden roekeloos rijgedrag in de Mechelse binnenstad. Zijn auto is nu voor onbepaalde tijd aan de kant gezet. 

Fout parkeren, bellen achter het stuur, te snel rijden. Het zijn maar enkele van de overtredingen waar de jonge wegpiraat op korte tijd voor beboet werd. Maar de boetes leken geen indruk te maken op de 20-jarige bestuurder, die onverschillig en zonder enig schuldbesef reageerde wanneer hij door de politie op zijn roekeloos rijgedrag werd aangesproken. 

Uitzonderlijke omstandigheden vragen uitzonderlijke maatregelen

Bart Somers

Door zijn rijgedrag bracht de wegpiraat herhaaldelijk andere weggebruikers in gevaar. Op bevel van de burgemeester is zijn auto nu voor onbepaalde tijd in beslag genomen. Dat kan omdat de burgemeester aan het hoofd van de politie staat, maar het is wel erg uitzonderlijk dat een burgemeester zo'n maatregel neemt. 

De wegpiraat zal zich voor verschillende overtredingen moeten verantwoorden voor de politierechter. 

Meest gelezen