Brussel was eerste fietsstad in ons land, nu is er een fietsmuseum

Zaterdag 22 september opent velomuseum.brussels aan het kanaal in en rond de gebouwen van het archief en museum voor het Vlaams leven in Brussel. Er staan heel wat historische fietsen en je leert er alles over 150 fietsgeschiedenis in Brussel.

150 jaar geleden werden de eerste fietsreglementen ingevoerd in Brussel. Daarom opent nu een tijdelijk museum en belevinsgcentrum over de fiets in onze hoofdstad. Nu denk je bij het altijd drukke Brussel niet meteen aan fietsen. Maar in Brussel werd wel de allereerste fietsclub van het land opgericht. Tot 1960 was Brussel een echte fietsstad. Nu in 2018 is er weer wat aandacht voor fietsers, al is dat niet evident in Brussel.

Velomuseum biedt een overzicht van fietsen, beelden, uitrustingen en foto's van fietsfabrieken, fietsclubs, vergeten koersen, velodromen en de Brusselse wielrenners. Tot eind januari 2019 kan je naar Velomuseum.

Zaterdag 22 september wordt Velomuseum feestelijk geopend.

 

Meest gelezen