Goed nieuws voor wie dol is op escargots: hete droge zomer zorgt voor top-oogst

De hete en droge zomer die bijna aan z'n eind komt, was slecht nieuws voor heel wat landbouwers. Minder suikerbieten, kleiner fruit en kleinere frietjes,... Maar wel grotere slakken. De kwekerij het Slakkenhof in Langdorp heeft er een topzomer opzitten.

Wie graag escargots eet mag blij zijn met de hete zomer. Het Slakkenhof in Langdorp heeft na een minder jaar nu een top-oogst. Ingrid en haar man kweken er wijngaardslakken of escargots. 

Sneller klaar voor de keuken

Normaal gezien begint de slakkenoogst pas binnen een paar maanden, maar Ingrid is nu al volop aan het oogsten. De dieren groeien sneller en zijn ook veel groter dan andere jaren. Dat komt omdat de escargots uit Afrika komen, en gewend zijn aan het warme weer.

"Het is zo dat de slakken ook water nodig hebben, en dagelijks 'beregend' worden", zegt Ingrid. "Maar omdat ze uit Afrika komen groeien ze bij dit weer exponentieel. Dit jaar zijn ze ook twee maand vroeger dan normaal rijp om naar de keuken te gaan."

Foto: Ryan Dickey(CC BY 2.0)

Meest gelezen