"Naar het toilet gaan met de deur open: ongelofelijk, alleen in Brussel"

In de brandweerpost aan UZ Brussel in Jette veroorzaken de nieuwe toiletten problemen. De deur kan niet dicht. Vanmorgen is het probleem verholpen door een kleinere pot te zetten. Maar het blijft moeilijk en je mag niet te dik zijn om naar de wc te gaan.

Groot was de verbazing van brandweerman en vakbondsman Eric Labourdette toen hij gisteren merkte dat de deur van het nieuwe toilet niet sloot. De deur geraakte niet voorbij de wc-pot.

Eric kon zijn ogen niet geloven: "Dit kan alleen in Brussel en alleen bij de brandweer. Hoe kan zoiets, ongelooflijk! Dit is gewoon slecht uitgevoerd, maar dan nog kan ik het niet geloven. We zijn wel wat gewoon bij de brandweer in Brussel, maar dit... Wij moesten dus naar het toilet gaan met  de deur open."

Kleinere pot

Vanmorgen is dan een kleinere wc-pot geplaatst. Je moet wel eerst binnen met je rug tegen de muur gaan staan en je mag zeker niet te dik zijn om de wc te kunnen gebruiken.

Probleem is symptomatisch

Volgens Labourdette is het probleem met de wc symptomatisch voor de problemen bij de brandweer. De afgelopen dagen waren er onder meer problemen met brandweerploegen die met te weinig mensen waren. Daardoor moest een ploeg in Overijse 14 minuten wachten om uit te rukken naar een dodelijke brand. In Haacht ging de brandweerpost zelfs dicht omdat er te weinig personeel beschikbaar was.

Meest gelezen