Mozkito

Kerk wordt even catwalk in Ternat

De Sint-Jozefskerk in Sint-Katherina-Lombeek vormt op zaterdag 22 september het decor voor een modeshow. Leentje Coubergs, zaakvoerster van kledingwinkel La Silhouette, vroeg en kreeg de toestemming om de kerk een dagje te huren. Enige voorwaarde van de pastoor: geen badmode of lingerie op de catwalk.

Leentje Coubergs en haar echtgenoot kochten 3 jaar geleden het leegstaande pastoriegebouw, vlakbij de Sint-Jozefskerk. Daar hebben ze nu ‘Boutique La Silhouette’, een modehuis voor dames en heren. “Ter gelegenheid van de opening van mijn winkel, wilde ik graag een modeshow organiseren”, vertelt Leentje. “We wonen vlakbij de kerk en mijn man had, via zijn overleden nonkel missionaris, altijd goede contacten gehad met de kerkgemeenschap. Omdat de Sint-Jozefskerk ook een heel mooie kerk is, hebben we gevraagd of we die modeshow hier mochten organiseren.”

Geen uitdagende kledij

Zowel de pastoor als het bestuur van de kerkfabriek gingen akkoord met de aanvraag. “Ze hebben alleen gevraagd om geen uitdagende kledij te dragen zoals badmode of ondergoed, maar dat waren we sowieso niet van plan. En we moeten de kerk ook netjes achterlaten. Want zondagochtend om 9.30 uur is er opnieuw een eucharistieviering. We gaan al die afspraken netjes nakomen. In de kerk worden alleen de stoelen wat herschikt en komt er extra belichting. Al de rest raken we niet aan."

Nieuw leven

Met de modeshow willen Leentje en de andere deelnemende winkeliers de buurt ook nieuw leven inblazen. “Hier is weinig te beleven”, zegt ze. “Op deze manier schudden we iedereen eens wakker. Dit is een evenement dat mensen moet samenbrengen. En voor mij persoonlijk is het ook een eerbetoon aan mijn overleden vader die me destijds introduceerde in de modewereld.”

Van de bijna 200 plaatsen zijn er intussen al 130 verkocht.

Meest gelezen