Twee gewonden na keukenbrand in Asse

Twee bewoners van een flatgebouw aan de Gasthuisstraat zijn woensdagavond naar het ziekenhuis gebracht na een keukenbrand. De hulpdiensten werden rond kwart voor acht opgeroepen voor een frietketelbrand in de keuken van een flat op de eerste verdieping.

De brandweer van de zone Vlaams-Brabant West kon niet verhinderen dat de keuken zo goed als volledig uitbrandde. Een overslag van het vuur kon wel voorkomen worden. De bewoonster werd naar het ziekenhuis overgebracht met onder meer brandwonden en rookvergiftiging, maar ze zou niet zwaargewond zijn. Ook een andere bewoonster van het gebouw ademde rook in en moest naar het ziekenhuis.

Niet iedereen verliet zijn flat

De bewoners van de overige 17 appartementen mochten na een uur opnieuw naar binnen. Opmerkelijk: na de bluswerken en tijdens het ventileren doken er nog bewoners op aan hun ramen. Mensen die dus niet naar buiten zijn gekomen, ondanks het brandalarm, het geklop door de brandweer op de deuren en de machtsontplooiing.

Meest gelezen