Videospeler inladen...

Nu al meer dan 100 doden geteld na ramp met veerboot op Victoriameer 

Bij een scheepsongeluk op het Victoriameer in Tanzania zijn volgens de staatsradio al meer dan 100 doden geteld.  Maar het dodental zou nog kunnen oplopen, want de veerboot was overbeladen met passagiers en vracht. 

De ferry MV Nyerere was gisterennamiddag onderweg tussen de  eilanden Ukerewe en Ukara,  in het zuiden van het Victoriameer, het grootste meer van Afrika.  Net voor de aankomst  sloeg het schip om een nog onbekende oorzaak om.  Volgens het hoofd van de plaatselijke districtsraad waren er meer dan honderd opvarenden op het schip. "Er valt te vrezen dat een groot aantal van hen het leven heeft verloren".

Gisteravond stond het dodental op 44. Er waren 37 opvarenden levend uit het water gehaald. Maar op de veerboot zaten minstens 200 tot 300 opvarenden, zeggen ooggetuigen. Vanmorgen hebben reddingswerkers nog tientallen lichamen geborgen.  Dat brengt het voorlopige dodental op meer dan 100, zegt de Tanzaniaanse staatsradio TBC Taifa.  

De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Dergelijke schipbreuken zijn vaak te wijten aan het feit dat de schepen overladen zijn. Heel wat opvarenden waren inkopen gaan doen op een markt op het eiland Ukerewe. 

Tanzania is al vaker getroffen door zware scheepsrampen. In 1996 kwamen 500 mensen om het leven op het Victoriameer. In 2012 stierven 145 passagiers van een veerboot in de buurt van het eiland Zanzibar. 

Meest gelezen