Nieuwe loods voor technische dienst Machelen

Op een stuk grond aan de Timmermanslaan is de eerste steen gelegd van een nieuwe loods voor de technische dienst. Nu zitten de arbeiders en hun voertuigen nog verspreid over diverse gebouwen. Dat is niet efficiënt.

“Onze technische diensten zitten vandaag verspreid over verschillende gebouwen”, zegt burgemeester Jean-Pierre De Groef. “Dat betekent veel dure oppervlakte die ingenomen wordt in de dorpskernen. En dat zorgt ook voor veel verplaatsingen met de wagens tussen de gebouwen, wat niet efficiënt is. De huidige loodsen zijn ook verouderd. Dat  zorgt voor hoge onderhouds- en energiekosten.”

Alles en iedereen onder één dak

De nieuwe loods wordt de werkplek van alle medewerkers van de reinigingsdienst, de groendienst, de dienst openbare werken en gebouwen en het magazijn. Ook al het leidinggevend personeel, de werftoezichters en planners krijgen er hun kantoor. Er zullen moderne kleedkamers, sanitair, een refter met keuken en een terras zijn. En uiteraard ontbreken ook de garages en werkplaatsen niet. Een grote regenwaterput moet ervoor zorgen dat de groendienst altijd water ter beschikking heeft om planten en bloemen water te geven. Tot slot zal ook het Rode Kruis van Machelen in de nieuwe  loods onderdak vinden.

 

Meest gelezen