Weer treinen tussen Jette en Brussel na incident met fiets op bovenleiding

In de buurt van het station van Bockstael is vanochtend een fiets op de bovenleiding gegooid. Hierdoor heeft alle treinverkeer tussen Jette en de Brusselse noord-zuidverbinding een groot deel van de dag stilgelegen. Maar er is goed nieuws voor wie vanavond nog de trein moet nemen: de sporen zijn weer vrijgegeven zodat er weer treinen kunnen rijden.

"Iets voor 7 uur werd de fiets op de bovenleiding gegooid, vermoedelijk vanop een brug", zegt woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel. Daardoor lag het verkeer tussen Jette en Brussel een groot deel van de dag volledig stil in beide richtingen. 

Om 16.40 uur ging het licht op groen en werden de twee onderbroken sporen weer vrijgegeven. Hierdoor kunnen er weer treinen rijden tussen Jette en Brussel. Er kan wel nog een beperkt aantal gevolgvertragingen zijn. De federale politie is intussen een onderzoek gestart naar het incident en de spoorwegpolitie heeft een proces-verbaal opgesteld. 

Voor Thomas Baeken van Infrabel is het de allereerste keer dat hij dit meemaakt. "Mijn mond valt open, want dit is totaal onaanvaardbaar. Ik kan niet begrijpen waarom je dit soort vandalisme zou willlen doen. Hierdoor zet je duizenden mensen in de kou", besluit Baeken.

Meest gelezen