Videospeler inladen...

Onderzoek naar extreem geval van verkeersagressie in Sint-Joost-ten-node

Het Brusselse parket heeft meer uitleg geven bij een zwaar geval van verkeersagressie zondagavond in Sint-Joost-Ten-Node. Daar werd een voetganger voor de ogen van zijn vrouw en kind bewusteloos geslagen door een autobestuurder. 

“Een autobestuurder is rond 19.30u aan hoge snelheid de 'De Linnéstraat'  ingereden”, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. “Een voetganger die op stap was met zijn vrouw en dochtertje heeft de bestuurder aangemaand om trager te rijden omdat hij vreesde dat zijn kind van de baan ging worden gemaaid. Daarop is de autobestuurder uitgestapt en zou hij volgens een getuige de voetganger een kopstoot hebben gegeven. Het slachtoffer is meteen het bewustzijn verloren en op de grond gevallen.”

Na de kopstoot kwam het tot een vechtpartij tussen de autobestuurder en een van de omstanders. “De bestuurder zegt dat hij daarbij enkele slagen heeft geïncasseerd en is twee dagen arbeidsongeschikt”, gaat Van Wymersch verder. “We onderzoeken nu wie die klappen zou hebben uitgedeeld. We hebben daarvoor een onderzoek geopend voor wederrechtelijke slagen en verwondingen. Daarnaast onderzoeken we ook de verkeersagressie. De bestuurder is geïdentificeerd en heeft een oproep gekregen tot verhoor.”

De voetganger werd na de kopstoot in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar is inmiddels terug thuis. “Hij heeft een hersenschudding opgelopen”, zegt de parketwoordvoerster. “Hij werd verhoord, maar zegt dat hij zich nog maar weinig van de feiten herinnert.”

Videospeler inladen...

Meest gelezen