Veroordeeld voor bepaalde zware feiten? Binnenkort niet meer welkom op de politieschool

Wie veroordeeld wordt voor bepaalde zware feiten, zal binnenkort niet meer aan de politieschool kunnen starten. Dat schrijft De Standaard. Enkele weken geleden kwam aan het licht dat er verschillende kandidaten gerekruteerd waren die eigenlijk helemaal niet geschikt bleken.

Twee weken geleden bracht De Standaard uit dat er verschillende kandidaten door het rekruteringsproces van de politieschool geraakt waren, hoewel ze eigenlijk totaal ongeschikt waren. Denk aan een zware verkeerscrimineel of iemand met Syriëstrijders in zijn entourage.

Nu heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) in de Kamer gezegd dat hij aan een lijst werkt van bepaalde veroordelingen. Wie dan veroordeeld is voor zulke feiten, zal niet meer aan de politieschool kunnen starten. "De beoordelingsmarges zullen kleiner gemaakt worden, zodat er een duidelijker kader is", klinkt het op het kabinet. Ook de screening van de kandidaten zal veranderen: die zal binnenkort aan het begin van het selectieproces plaatsvinden, in plaats van aan het einde. 

Er was al bekend dat de minister werkt aan een volledige verandering van het selectieproces. 

Meest gelezen