Stad Halle gaat actief op zoek naar pleeggezinnen

Sinds gisteren mag de stad Halle zich een pleegzorggemeente noemen. Halle engageert zich om actief op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen en de werking van pleegzorg beter bekend te maken. Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel is blij met het engagement.

Op dit moment zijn er in de stad Halle negentien gezinnen die samen 25 kinderen en volwassenen opvangen. Er is dringend nood aan extra opvanggezinnen, want in heel onze provincie staan 96 kinderen of jongeren op de wachtlijst.

'Match'

Bovendien is een geschikt gezin vinden niet altijd evident, zegt Elke Du Rangh van Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel: “Er is echt een match nodig. Het is heel belangrijk dat het juiste gezin voor het juiste kind gevonden wordt. Alleen zo kunnen de juiste zorg en ondersteuning geboden worden.”

Eerder engageerde de stad Leuven zich ook al als pleegzorggemeente. Pleegzorg hoopt dat andere gemeenten in onze provincie het voorbeeld van Halle en Leuven volgen.

Meest gelezen