Trailer van vrachtwagen in lichterlaaie te Alveringem

Op de N8 ter hoogte van de Herberg aan de Izenbergestraat in Alveringem brak gisterenavond rond 21.30 uur brand uit in de trailer van een vrachtwagen. Het gaat om een vrachtwagen die auto's vervoert en die richting Veurne reed. Gelukkig was de trailer op het ogenblik van de brand niet beladen met auto's.

Toen de trucker de vlammen opmerkte, zette hij zich op de pechstrook en belde de brandweer. Er kwam een tankwagen van Veurne en Oostduinkerke ter plaatse met in totaal zo'n 18.000 liter water aan boord. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling maar kon snel geblust worden. Tijdens de bluswerken was de N8 in beide richtingen afgesloten.

Het vuur ontstond wellicht door een technisch defect of door oververhitte remmen. De trailer is zwaar beschadigd door de brand en er is ook wat schade aan het wegdek.

Meest gelezen