Tuin vol verkiezingsborden in Evergem

Ex-schepen Arsène Acke (CD&V) kon niet echt goed kiezen welke kandidaat er op het verkiezingsbord in zijn tuin mocht staan. Hij besloot dan maar om zo goed als alle kandidaten een plaatsje te geven. Resultaat: een ware omheining aan verkiezingsborden.

Ereschepen Arsène Acke (CD&V) stopt zelf met politiek maar dat is amper te merken aan zijn tuin. Die staat helemaal vol met verkiezingsborden. "Ik dacht dat het een mooi symbool zou zijn om alle kandidaten een kans te geven. Ik heb een grote draad gespannen en heb er alle verkiezingsborden aan gehangen met spanbandjes. Ze hangen in de juiste volgorde. Helemaal achteraan hangt een foto van mezelf, om te tonen dat ik iedereen steun". 33 stuks zijn het er in totaal, de hele straatkant is zo veranderd in één lang verkiezingsbord. Zelf komt Acke niet meer op, maar onder meer zijn zoon prijkt tussen de rij kandidaten. 

Barbecueën kan nog 

Acke klaarde de klus op korte tijd. "Het was niet veel werk. Ik heb er wel voor gezorgd dat iedereen op gelijke hoogte hing. Af en toe heb ik de spanbandjes moeten losmaken en kandidaten moeten verhangen, nu klopt het helemaal." In de tuin zitten kan nog altijd, ondanks de vele borden: "De bordjes zorgen voor ons voor weinig hinder omdat het aan de straatkant is. Een barbecue doen we in de achtertuin, dus daar storen de bordjes niet." Acke merkt dat zijn actie ervoor zorgt dat mensen toch wat trager voorbij rijden: "Maar ongelukken vrees ik niet, ik woon in een vrij rustige straat in Ertvelde, het is hier geen snelweg." 

kasto80

Meest gelezen