Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Zeker 21 doden en tientallen vermisten bij nieuwe aardverschuiving op de Filipijnen

Bij een aardverschuiving op het Filipijnse eiland Cebu zijn minstens 21 mensen om het leven gekomen, 9 werden gewond en 64 mensen zijn nog vermist. De aardverschuiving trof een dertigtal woningen in het centrum van het toeristische eiland. Moessonregens hebben de grond op het eiland onstabiel gemaakt. 

Vanochtend is op het eiland Cebu in het midden van de Filipijnen een deel van een steile heuvel ingestort. Daardoor zijn er een dertigtal woningen in het dorp Tina-an onder het puin bedolven.

De hulpdiensten hebben nu al 21 dode lichamen gevonden, maar er zijn nog altijd 64 mensen vermist. Ze zoeken nu samen met overlevende inwoners van het dorp naar de vermisten, maar dat verloopt erg moeizaam.

Cebu ligt in de Visayas, een eilandengroep in het midden van de Filipijnen. Daar zijn de voorbije dagen 88 doden gevallen bij de doortocht van de orkaan Mangkhut, maar dat was op het noordelijke eiland Luzon.

Op Cebu heeft de orkaan niet zo zwaar huisgehouden, maar wel is het eiland getroffen door hevige regens en die hebben tot overstromingen of aardverschuivingen geleid.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen