60 gokkende agenten politie Antwerpen moeten niet voor de rechter verschijnen

60 agenten van de lokale politie Antwerpen, die betrapt werden op gokken, zullen zich niet voor de rechter moeten verantwoorden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en wordt bevestigd aan VRT NWS. Hun dossier wordt doorverwezen naar de Kansspelcommissie. De agenten riskeren wel een fikse boete en een tuchtsanctie. Eén voormalige agent zal wel voor de rechter moeten verschijnen.

Even recapituleren. Een jaar geleden kwam aan het licht dat er een onderzoek liep naar tientallen agenten van de lokale politie van Antwerpen, omdat ze gegokt zouden hebben in casino's en online. Nochtans is dat voor agenten strikt verboden. Maar om dat verbod te omzeilen, gebruikten ze andere identiteiten.

Nu heeft het Antwerpse parket beslist om 60 gokkende agenten niet voor de rechter zullen moeten verschijnen. Hun dossier wordt wel doorverwezen naar de Kansspelcommissie. 

"De agenten zullen in de komende maanden opgeroepen worden om gehoord te worden. Ze kunnen proberen uit te leggen waarom ze gespeeld hebben met andere identiteiten en het toegangsverbod omzeild hebben. Daarna zal de Kansspelcommissie een geldboete kunnen opleggen. Die kan oplopen tot 200.000 euro", zegt directeur van de Kansspelcommissie Peter Naessens. De agenten kunnen ook nog een tuchtstraf krijgen. 

Eén voormalige agent zal zich wel moeten verantwoorden voor de rechter, omdat hij verder ging in het misbruiken van andere identiteiten. 

Meest gelezen