Videospeler inladen...

Air Belgium schort lijnvluchten naar Hongkong op tijdens het winterseizoen

Luchtvaartmaatschappij Air Belgium zet de verbinding Charleroi-Hongkong stop tijdens het winterseizoen. Dat heeft topman Niki Terzakis bekendgemaakt. Vanaf eind maart zouden de lijnvluchten naar Hongkong hernemen. Air Belgium wil ook nog altijd nieuwe bestemmingen in China aanvliegen. 

De pauze in de route naar Hongkong, die pas begin juni was opgestart, heeft volgens Terzakis te maken met een geschil met de Chinese touroperators waarmee Air Belgium samenwerkt. Er was ook geen akkoord over de samenwerkingsvoorwaarden voor het winterseizoen, en dus heeft de maatschappij beslist de route tijdelijk op te schorten. "De verkoop van zitjes vanaf de maand maart loopt gewoon door", aldus Terzakis.

Voorlopig zal Air Belgium met haar vier Airbussen A340 alleen vluchten voor andere maatschappijen uitvoeren. Maar de basis in Charleroi en de aangekondigde andere Chinese bestemmingen worden niet in vraag gesteld, benadrukt Terzakis. 

De voorlopig laatste Hongkong-vlucht zal vermoedelijk plaatsvinden op 28 september. Passagiers die voor daarna een vlucht hebben geboekt krijgen een alternatief aangeboden of kunnen een terugbetaling krijgen. Volgens Terzakis heeft de beslissing geen gevolgen voor de samenwerking met de luchthaven van Charleroi of voor de werknemers. 

Meest gelezen