Bpost in Oudenaarde staakt voort

Voor de tweede dag op rij legt het personeel van Bpost in Oudenaarde het werk neer. De actievoerders vinden dat er te weinig personeel is om alles rond te krijgen. En ondertussen blijft de post zich opstapelen.

Het personeel van het mailcenter van Bpost in Oudenaarde staakt. De spontane actie is donderdagochtend uitgebroken, maar ook vandaag zullen er geen kranten of brieven in de bus vallen in Oudenaarde, Kluisbergen, Kruishoutem, Zingem, Gavere en Wortegem-Petegem.

Vakbondsman Patrick Waumans (VSOA): “We kampen al maanden met een personeelstekort en krijgen door een reorganisatie niet meer alle diensten bezet”. Dat zou de reden zijn waarom de 120 postmannen en -vrouwen in Oudenaarde het werk hebben neergelegd. Maar de post blijft zich natuurlijk opstapelen en dat inhalen zal tijd kosten. Waumans legt uit: "Één dag inhalen, dat doe je op een dag of drie. Twee dagen... dat zal wel iets langer duren."

De staking in Oudenaarde is al de derde bij Bpost in Oost-Vlaanderen in korte tijd. Drie weken geleden staakten ze al in Evergem en vorige week in Sint-Niklaas.

 

kasto80

Meest gelezen