Piano duikt op in Sint-Truiden: "Ga zitten en speel iets"

In Sint-Truiden zal je de komende week op verschillende alledaagse plekken een piano zien opduiken. En iedereen mag daarop spelen. Het gaat om een initiatief van het cultureel centrum De Bogaert.

Het cultureel centrum van Sint-Truiden wil met die piano cultuur tot bij de mensen brengen. "Vanmiddag staat onze piano in de Minderbroedersstraat", vertelt directrice Veronique Moiës. "Maar hij zal ook nog in het station komen te staan, in de wachtzaal van het ziekenhuis en ook in een school en een rusthuis." 

De piano zal dus een hele week lang, elke dag op een andere plek in Sint-Truiden of de deelgemeenten opduiken. Wie wil, mag erop spelen. "Zo brengen we het aanbod aan klassieke muziek dat we in ons cultureel centrum hebben, dichter bij de mensen", besluit Moiës. 

Meest gelezen