Videospeler inladen...

Moeten onze steden en gemeenten (nog) toegankelijker worden voor minder mobiele mensen?

Evi Pays woont in Lier en heeft een idee voor haar gemeente. Ze stelt voor op jijkiest.be dat de stad werk maakt van een beleid dat de straten en voetpaden (nog) toegankelijker maakt voor iedereen. "Ook in de rest van het land is er nog veel werk aan de winkel", vindt Evi.

Evi zit zelf al jarenlang in een rolstoel en weet dus als geen ander hoe moeilijk het soms is voor iemand die minder mobiel is om zich te verplaatsen in de stad. Daarom roept ze via "Jij Kiest" lokale politici op om meer aandacht te hebben voor het thema.

Wat kunnen steden en gemeenten doen?

Steden en gemeenten kunnen maatregelen nemen om straten en voetpaden toegankelijker te maken. Joke van der Auwera van On Wheels vzw toont in Sint-Niklaas een conreet voorbeeld. Daar werd de winkelstraat opgehoogd om de winkels toegankelijker te maken voor mensen die zich moeilijker verplaatsen.

Bekijk in de video hieronder wat een stad of gemeente bijvoorbeeld kan doen om toegankelijker te zijn voor minder mobiele mensen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen