Videospeler inladen...

Luc Pauwels over elektriciteitsvoorziening: "Er zal stroom moeten worden ingevoerd en dat is sowieso duurder"

Eind oktober starten onderhoudswerken aan de kernreactor Tihange 1, waardoor er in België een maand lang slechts een kernreactor elektriciteit kan opwekken. "We gaan naar een situatie waarbij in november maar een kernreactor zal draaien voor onze elektriciteitsvoorziening. Daar zullen maatregelen voor nodig zijn, dat is duidelijk. Er is behoorlijk meer capaciteit wind- en zonne-energie bijgekomen, maar het probleem is dat er soms geen wind en zon zijn. Als die er niet zijn, dan moet je naar gasgestookte elektriciteitscentrales, maar die draaien nu al op volle capaciteit. Er zal zeker stroom moeten ingevoerd worden, maar die stroom wordt sowieso duurder", aldus Luc Pauwels.

Meest gelezen