Partij ISLAM mist één handtekening voor lijst in Anderlecht

De omstreden partij ISLAM komt één handtekening te kort om een lijst te vormen in de Brusselse gemeente Anderlecht, net de gemeente waar de stichter van de partij Redouane Ahrouch lijsttrekker was. Om een geldige lijst voor te dragen zijn 100 handtekeningen nodig, en uiteindelijk werden maar 99 handtekeningen van de partij aanvaard. 

De omstreden partij ISLAM wilde eerst opkomen in 14 Brusselse gemeentes, maar droeg uiteindelijk enkel een lijst voor in Sint-Jans-Molenbeek, Brussel-Stad en Anderlecht. Nu werd ook nog eens de lijst in Anderlecht geweigerd, omdat de partij één handtekening te kort komt. Ook de plannen om in Antwerpen en Gent op te komen, maakt de partij niet waar.

Voor een geldige lijst zijn 100 geldige handtekeningen nodig. Hoewel de lijsttrekker, Redouane Ahrouch, vijf keer extra handtekeningen kwam aanleveren, mist de partij uiteindelijk één handtekening. De andere handtekeningen waren niet van Anderlechtenaren, of van Europeanen die niet waren ingeschreven om te kiezen. Dat schrijft Bruzz.  

De partij staat erom bekend dat ze de islamitisch staat wil invoeren, een staat waar de sharia geldt. Eerder kwam Ahrouch in opspraak omdat hij voorstelde om mannen en vrouwen de scheiden op de bus. In een studio-interview in "De Afspraak" weigerde hij staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) aan te kijken. 

Momenteel levert de partij ISLAM twee gemeenteraadsleden, een in Anderlecht en een in Sint-Jans-Molenbeek. Voor de lokale verkiezingen in oktober kon de partij enkel een lijst indienen in Sint-Jans-Molenbeek en Brussel-Stad. Er staan telkens maar twee kandidaten op de lijst.  

Meest gelezen