Politie rolt Afghaanse drugsbende in Leuven op

In Leuven heeft de politie een Afghaanse drugsbende opgerold. Het gaat om jonge vluchtelingen die op studentenkoten woonden. Ze kregen allerlei soorten harddrugs van een jonge Amerikaan uit Rotselaar. Ze blijven allemaal aangehouden.

Bij invallen in 9 huizen in Leuven en Rotselaar zijn acht Afghanen, één Sierra Leoner en één Amerikaan opgepakt en aangehouden. 

De politie kwam de bende op het spoor na een steekpartij tussen Afghaanse vluchtelingen. Toen bleek dat de mannen cannabis, cocaïne, heroïne en xtc verkochten. Ze woonden allemaal in Leuven in koten van dezelfde eigenaar. De leverancier van de drugs is een Amerikaan uit Rotselaar. 
 
Bij de huiszoekingen werden naast de drugs ook cash geld, namaakwapens en messen gevonden.
 
 

Meest gelezen