Foto: YouTube

Sjoukje Hooymaayer overleden, alias dokter van der Ploeg uit "Zeg 'ns Aaa"

De Nederlandse actrice Sjoukje Hooymaayer is overleden. Ze raakte bekend door haar rol van dokter Lydia van der Ploeg in "Zeg 'ns Aaa", een van de langstlopende en populairste Nederlandse sitcoms die in de jaren 90 ook op Eén is uitgezonden. Hooymayer werd 78 en was al een tijdje zwaar ziek. 

Sjoukje Hooymaayer speelde in "Zeg 'ns Aaa" tussen 1983 en 1993. Die serie van de Nederlandse omroep VARA was in de jaren 90 ook te zien op Eén. Velen onder u herinneren zich allicht de repliek "Hallo, met de assistente van dokter Van der Ploeg" van Carry Tefsen, alias Mien Dobbelsteen. 

Daarnaast acteerde Sjoukje Hooymaayer ook in series als "Zonder ernst" en "Dokter Tinus". Ze stond ook vaak op de bühne, in verschillende stukken, van komedie tot klassiek toneel.

In mei was Hooymayer nog te gast in het praatprogramma "Pauw", nadat was bekendgeraakt dat ze aan kanker leed. Ze zei daar dat ze zich niet verder wilde laten behandelen. "Ik dacht: Ik word zeker 94 jaar. Mijn vader en mijn moeder zijn oud geworden. Maar nee, het lot beslist anders. Daar kon ik me meteen bij neerleggen."

Desondanks ging ze nog even door met haar laatste rol op het podium, in de musical "My fair lady". "Ik heb alles gedaan en alles gezien. Ik ben een dankbaar mens. Ik heb een prachtige carrière gehad en heb heel veel mensen iets moois gebracht. Ik heb de liefde van m’n leven ontmoet. Wat moet ik nog wensen? Ik ben blij", zei ze nog in "Pauw".

Meest gelezen