"Waarom zouden we niet blij mogen zijn met deze foto?"

Toen afgelopen weekend Jason en Michelle Dight in Cowes, in het Engelse graafschap Isle of Wight, in het huwelijk traden, dook tijdens het maken van de trouwfoto’s plots Theresa May op. Het pasgehuwde koppel wilde maar al te graag op de foto met de Britse premier en zo geschiedde. Maar nadat de foto’s en beelden viraal gegaan waren, bleken de reacties minder positief en vroegen velen zich bijvoorbeeld af wat er erger zou kunnen zijn dan May op je huwelijk te zien verschijnen. Op nieuwswebsite Metro reageerde het koppel nu op de hetze.

"Aanvankelijk leek ze een beetje terughoudend om met ons te poseren, grappend dat ze niet voor zo’n gelegenheid gekleed was. Maar gelukkig stemde ze toe om toch even tijd te maken. Daarna feliciteerde ze ons en gaf ze Michelle een compliment over haar trouwjurk."

"We beseffen maar al te goed dat Theresa momenteel alle aandacht naar zich toetrekt door de huidige politieke situatie. Maar we wisten niet dat men zo erg zou reageren. Jammer genoeg hebben we veel negatieve reacties gelezen op sociale media, zoals "Waarom zou je nu met haar op je trouwfoto’s willen staan?""

"We zijn haar erg dankbaar dat ze tijd gemaakt heeft om met ons op de foto te staan. Het had niets met politiek te maken. Het was gewoon plezant. Hoeveel mensen kunnen er zeggen dat de eerste minister op hun trouwfoto’s staat?"

"We begrijpen niet waarom zulke foto’s zo’n reactie uitlokken. We vermoeden dat iedereen haar op de foto zou gevraagd hebben, mocht zich die mogelijkheid hebben voorgedaan. Het is helemaal niet onze bedoeling geweest aan het politieke spel deel te nemen, wetende dat heel veel mensen niet akkoord gaan met haar politiek. Zeker wat haar rol in het brexit-debat betreft."

"Ja, we hebben gestemd om de Europese Unie te verlaten, vooral omwille van de migratieproblemen in ons land."

"Op de receptie hebben we haar niet gevraagd, omdat we er gewoon van uitgingen dat ze ergens anders verwacht werd. Mocht ze toch gekomen zijn, dan ben ik er zeker van dat ze haar onpopulaire 'Maybot'-bewegingen zou gemaakt hebben."

"Met haar echtgenoot hebben we niet gesproken. Maar eerlijk waar, we zouden ook niet weten hoe die er uitziet."

Meest gelezen