Met Wouter Deprez in je oren door het Gravensteen

Vanaf vandaag kan je samen met Wouter Deprez het Gravensteen herontdekken. Hij maakte een unieke en eigenzinnige audiogids over het ontstaan van de burcht. Een 'comedy audiotour', ofwel: folterverhalen met een knipoog.

Wouter Deprez was al jaren een fervente bezoeker van het Gravensteen, maar hij liep er soms wat in verloren. Hij was geïntrigeerd door de geschiedenis die in en rond de burcht hangt, maar snapte het niet volledig. Daarom besloot hij een duik in de geschiedenis te nemen en een project op poten te zetten. Samen met illustrator Randall Casaer, monteur Ben Venesoen en muzikant Ruben Focketyn bokste Deprez een audiotour in elkaar. 

"We vertellen vooral over Filips van den Elzas, de graaf die het Gravensteen heeft gebouwd," zegt de komiek. Maar naast het levensverhaal van de graaf, komen ook andere tijden aan bod. "We springen van Keizer Karel, naar de folteringen, naar de godsdienstoorlogen, ..." 

Het Gravensteen is bezig aan een vernieuwingstraject in samenwerking met Toerisme Vlaanderen. De nieuwe ‘comedy audiotour’ is de eerste realisatie. De audiogids is beschikbaar in 5 talen en zit inbegrepen in het toegangsticket.

Meest gelezen