Zeer speciaal Dylan-album op komst

De Amerikaanse zanger Bob Dylan zal een album uitbrengen met onuitgegeven nummers die hij opnam tijdens de voorbereiding van zijn historische plaat "Blood on the Tracks" (1975). Onder die nummers songs die hij in New York had opgenomen, maar die bij de definitieve opmaak van het album uit de boot vielen.

"Blood on the Tracks", door muziekcritici destijds maar koeltjes onthaald, geldt voor het muziektijdschrift Rolling Stone als een van de twintig beste albums aller tijden.

Dylan, in 2016 winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur, brengt het zes cd's tellende album uit op 2 november onder de titel "More Blood, More Tracks - The Bootleg Series Vol. 14".

Alle opnames gebeurden in New York. Maar nadat Dylan de nummers aan vrienden had laten horen, besloot hij dat veranderingen moesten worden aangebracht. Dat deed hij in de studio in Minneapolis, in zijn thuisstaat Minnesota. Verscheidene van die nummers zijn al terug te vinden op bootlegs.

"Blood on the Tracks" geldt als een introspectief album, waarin Dylan zijn scheiding van zijn eerste vrouw, Sara, van zich afschrijft. Het nummer "Sara" prijkt evenwel op Dylans volgende elpee, "Desire".

Meest gelezen