Videospeler inladen...

Al meer dan 160.000 euro ingezameld voor families van slachtoffers ongeluk met Stint

In Nederland is er in een dag al meer dan 160.000 euro ingezameld voor de families van de slachtoffers van de botsing tussen een Stint en een trein donderdagochtend. Ook de machinist van de trein zou een deel van het bedrag krijgen. 

De actie werd op Doneeractie.nl opgezet door Nick Nietveld uit Almere, zelf vader van een dochter van 3 die geregeld in een Stint vervoerd wordt. Zijn doel was om 60.000 euro op te halen, maar er is intussen al meer dan 160.000 euro ingezameld. 

Het geld is bedoeld om de begrafenissen van de vier overleden kinderen mee te betalen en om eventuele aanpassingen te financieren die nodig zouden zijn in het huis van de twee zwaargewonde slachtoffers. 

Ook geld voor machinist: "Die heeft ook heel wat te verwerken"

Ook aan de machinist van de trein zou een deeltje van het bedrag geschonken worden. "Gezien er zo veel geld is opgehaald, is er ook wat over voor de machinist, die heeft ook echt wel wat te verwerken", zei Nietveld aan NOS. "En de hulpverleners ook, die kunnen we nu ook een hart onder de riem steken."

Het geld komt terecht op een rekening die beheerd wordt door de gemeente Oss. In overleg met de gemeente en de nabestaanden zal bekeken worden hoe het geld het best verdeeld kan worden. Geld storten is nog mogelijk tot en met vrijdag. 

Vanmiddag openen de 7 kerken en moskeeën in Oss de deuren. Tussen 15.30 en 17 uur kan iedereen die dat wil er de slachtoffers van het ongeval herdenken. 

Bij het ongeval met de Stint en een trein donderdagochtend in Oss zijn vier kinderen omgekomen. Ze waren tussen vier en elf jaar oud. Nog een kind en de bestuurster van de elektrische bolderkar raakten zwaargewond. 

Meest gelezen